Працівники «Укрзалізниці» знаходять та повертають власникам 68% речей, забутих у поїздах під час мандрівки. Про це йдеться в повідомленні перевізника у Facebook.

Найчастіше пасажири забувають гаманці, телефони, зарядні пристрої, ноутбуки, документи, годинники, прикраси та ключі.

«Наші «найулюбленіші» випадки – це забуті номерні знаки для автомобіля, церковна шапка, дитячий горщик, медичний корсет, кінна амуніція, капи для зубів, апарат для вирощування насіння і – на першому місці – чорний підрясник з пачкою чіпсів зі сметаною та зеленню», – сказано в повідомленні.

Загалом за перше півріччя 2023 року пасажири 4880 разів звертались до контактного центру «Укрзалізниці» з проханнями знайти загублені речі.

«Перед завершенням мандрівки та виходом з поїзда ми радимо перевірити та перерахувати всі обручки, горщики та капи, які можна було випадково залишити в поїзді», – додали в УЗ.

Тут також порадили, якщо пасажир все ж загув речі під час поїзди, то варто заповнити спеціальну форму або звернутися до контакт-центру за номером 0 800 503 111. В УЗ радять залишати повідомлення через форму зворотного зв’язку в застосунку та писати в Apple Messages, Telegram, Viber чи Facebook Messenger.

Нагадаємо, що «Укрзалізниця» щодня отримує близько 1300 оцінок подорожі від пасажирів через застосунок. Десь 300 з них – це текстові відгуки, які стосуються роботи залізниці. Раніше таки відгуки оброблялися вручну, тепер ця робота доручена ChatGPT.