Отже, кросовер FIAT 600e нарешті офіційно представлено. Як і очікувалось, новинка виконана у стилістиці FIAT 500е нової генерації й водночас виступає заміною моделі FIAT 500Х. Тому маємо впізнаваний дизайн, промальовані круглі фари (насправді вони розриваються горизонтальними лініями), а також маємо типові розміри класу B-SUV: загальна 4,17-метрова довжина кузова та 2,56-метрова колісна база. До речі, кліренс FIAT 600e заявлено на рівні 199 мм.

Салон новинки FIAT 600e також виконаний в оригінальному стилі. Передня панель отримала широку кольорову вставку, що може змінюватись в залежності від комплектації та забарвлення кузова. Центральна консоль поєднує кілька рядів фізичних клавіш для керування та велику нішу для зберігання речей.

А щодо панелі приладів, то вона виконана у вигляді кола – типово для моделей FIAT 500 або FIAT 500Х – проте всередину вписано повністю цифровий дисплей. Тобто, будь-яких «бігаючих по колу стрілок» більше не буде.

Спочатку на ринок виходить електромобіль FIAT 600e, що побудований на платформі СМР/еСМР – це означає використання електромотора потужністю 115 кВт (156 к.с.) та акумулятора 54 кВт·год, якого має вистачити на 400 км запасу ходу. Привод лише на передні колеса, прискорення 0-100 км/год займає 9 секунд, максимальна швидкість – 150 км/год.

Але в майбутньому очікується поява гібридних версій, типових для платформи СМР: вони поєднають 1,2-літровий бензиновий двигун та електромотор. У майбутньому – це в середині 2024 року: саме тоді мають стартувати продажі новинки.