Конкурент Twitter від Instagram, про якого ходять чутки, з’явився в магазині застосунків для iOS у США. Додаток називатиметься Threads, і, згідно з даними App Store, його запуск очікується 6 липня. Про це пише TechCrunch.

«Threads – це місце, де спільноти збираються разом, щоб обговорити все: від тем, які вас цікавлять сьогодні, до того, що буде в тренді завтра, – сказано в описі застосунку на App Store. – Що б вас не цікавило, ви можете слідкувати та спілкуватися безпосередньо з улюбленими авторами та іншими людьми, які люблять те ж саме – або створити власну спільноту, щоб ділитися своїми ідеями, думками та творчістю зі світом».

Threads буде окремим додатком. Схоже, що користувачі зможуть лайкати, коментувати, репостити та ділитися публікаціями в ньому. Очікується, що тут також буде змога перемикати аудиторію, яка зможе реагувати на дописи – всі, люди, за якими стежить користувачі, або лише ті, хто згадується в дописі.

Нагадаємо, що в червні один із топменеджерів Meta показав співробітникам технологічного гіганта прев’ю майбутнього конкурента соцмережі Twitter. Новий окремий додаток буде заснований на Instagram та інтегруватиметься з децентралізованим протоколом соціальних мереж ActivityPub. Він використовуватиме систему акаунтів Instagram для автоматичного заповнення інформації про користувача.