Один із топ-менеджерів Meta показав співробітникам технологічного гіганта прев’ю майбутнього конкурента соцмережі Twitter під час зустрічі в компанії. Про це пише The Verge.

Новий окремий додаток буде заснований на Instagram та інтегруватиметься з децентралізованим протоколом соціальних мереж ActivityPub. Очікується, що це дозволить користувачам нового застосунку переносити свої акаунти та підписників в інші додатки, які підтримують ActivityPub, приміром, у Mastodon.

Внутрішня кодова назва додатка – «Project 92». А от публічно він може отримати ім’я Threads. Майбутній додаток використовуватиме систему акаунтів Instagram для автоматичного заповнення інформації про користувача.

Директор із продуктів Meta Кріс Кокс назвав цей проєкт відповіддю компанії на Twitter.

«Ми чули від творців і громадських діячів, які зацікавлені в тому, щоб мати платформу, якою розумно керують, якій, на їхню думку, можна довіряти та на яку можна покластися при поширенні інформації», – сказав він.

За його словами, метою компанії при створенні застосунку була, зокрема безпека, простота використання, надійність. «Кодування додатка» почалося в січні.

Раніше повідомлялося, що Instagram розробляє текстовий сервіс, що буде конкурувати з Twitter, і може запустити його вже у червні.