З 1 серпня платники муситимуть вводити номер мобільного телефону під час внесення готівки через термінали. Про це пише «Економічна Правда».

Це передбачено двома постановами правління Нацбанку: № 90 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України» та № 89 «Про внесення  Змін до Інструкції про порядок організації касової роботи банками та проведення платіжних операцій надавачами платіжних послуг в Україні».

З наступного місяця до квитанцій, які формуються під час здійснення готівкових операцій з використанням платіжних пристроїв, зокрема терміналів, додаватимуться реквізити.

Тож для зарахування грошей на рахунок через термінал платник матиме ввести номер свого мобільного на екрані термінала, отримати на цей номер одноразовий пароль (як повідомлення або за допомогою дзвінка), вказати його на екрані термінала, підтверджуючи згоду на виконання платіжної операції, та зрештою отримати квитанцію.

Ці вимоги поширюватимуться на операції з внесення за допомогою терміналів готівки, щоб зарахувати її на рахунок. Однак вони не стосуватимуться інших популярних платежів.

Йдеться про сплату комунальних платежів, оплати квитків для залізничних перевезень, оплати проїзду в міському та приміському транспорті, оплати маршрутних пасажирських перевезень, поповнення проїзних і транспортних карт для проїзду в міському та приміському транспорті, а також сплати податків, штрафів, адміністративних послуг, зборів та інших платежів до бюджету.

Раніше ПриватБанк анонсував поступове оновлення мережі прийому оплат картками – еквайрингу. Протягом найближчих місяців банк планує замінити кожен п’ятий POS-термінал на сучасну переносну модель на платформі Android, які відкривають для бізнесу більше можливостей та можуть працювати за умов дефіциту енергії.