Як повідомляє Марк Гурман з Bloomberg, компанія Apple розробляє нові функції для своїх навушників AirPods Pro, включно з вбудованим датчиком температури та можливістю перевірки слуху. Можливість вимірювати температуру нещодавно з’явилася в годинниках Apple Watch Series 8 і Watch Ultra, втім датчик у навушниках може забезпечити більш точні дані, ніж вимірювання на зап’ясті.

Функція перевірки слуху дозволила б AirPods проводити аудіограму — профіль, який iOS може використовувати для регулювання потужності навушників, щоб компенсувати втрату слуху. Зараз такі профілі можуть створювати сторонні додатки, такі як Mimi. Якщо Apple запровадить власний тест, це стане ще одним прикладом того, як компанія запозичує програмне забезпечення, спочатку створене сторонніми розробниками.

На додаток до цих функцій, Apple також розглядає можливість продавати AirPods Pro як слуховий апарат. Це слідує за торішнім рішенням FDA спростити процес придбання американцями слухових апаратів, що продаються без рецепта. Гурман повідомляє, що Apple нещодавно найняла інженерів з досвідом роботи з традиційними слуховими апаратами для підтримки цієї ініціативи.

Однак Гурман застерігає, що до появи цих функцій, швидше за все, ще кілька місяців або навіть років. У найближчій перспективі Apple планує оновити AirPods Pro зарядним кейсом з роз’ємом USB-C в рамках дотримання компанією нового спільного стандарту зарядки ЄС. Попри цей перехід на USB-C, Гурман не очікує швидкого запуску абсолютно нового апаратного забезпечення AirPods Pro, враховуючи, що компанія оновила навушники лише минулого року.

На додаток до цих апаратних оновлень, Apple анонсувала нові програмні функції для AirPods, які будуть представлені в iOS 17. Вони міститимуть нове натискання кнопки для вимкнення звуку дзвінків і поліпшення перемикання між пристроями. Гурман також припускає, що Apple може назавжди знизити ціну на AirPods другого покоління зі $129 до $99, щоб ефективніше конкурувати з дешевшими варіантами повністю бездротових навушників від Samsung та Sony.