Іноді можливості окремих моделей різної техніки обмежені програмним забезпеченням, що дозволяє розробникам з часом додати більше функцій. Подібна історія відбулася й з AirPods, які згодом цього року отримають деякі покращення.

Найбільше пощастило власникам моделі AirPods Pro другого покоління. Для початку, вони отримають функцію Adaptive Audio. Це такий собі мікс з режимів Active Noise Cancellation та Transparency. Навушники зможуть самостійно визначати рівень навколишнього шуму та відповідно адаптувати звучання для користувача.

Додатково з функцією Personalized Volume (та допомогою машинного навчання) система зможе вивчати вподобання користувача й автоматично підлаштовувати звучання в залежності від обставин навколо.

Так само чинні AirPods Pro зможуть визначати, коли користувач розмовляє з кимось та в цей момент автоматично перемикатися в режим Transparency на час бесіди. Цю функцію назвали Conversation Awareness.

Перемикання між, наприклад, iPhone та Mac також має покращитися з Automatic Switching: «час з’єднання між пристроями Apple користувача стане значно швидшим і надійнішим, що зробить перехід від улюбленого подкасту на iPhone до робочого дзвінка на Mac плавнішим».

А для моделей AirPods Pro (першого та другого покоління), AirPods (третього покоління) та AirPods Max додасться можливість Mute or Unmute. Так, торкнувшись «ніжки» AirPods двома пальцями, або натиснувши на Digital Crown AirPods Max, можна швидко вимкнути або увімкнути звук.

Такі апдейти мають надійти навушникам вже восени цього року.