YouTube просить деяких користувачів вимкнути блокувальники реклами або оплатити преміумпідписку, інакше їм не дозволять переглядати відео. Про такий експеримент відеохостингу пише Bleeping Computer.

Нові підходи в роботі YouTube описав один із користувачів Reddit. За його словами, хостинг почав показувати спливаюче вікно, яке попереджає деяких користувачів про заборону блокування реклами.

«Схоже, що ви використовуєте блокувальник реклами. Реклама дозволяє YouTube залишатися безплатним для мільярдів користувачів по всьому світу», – йдеться в повідомленні.

Далі в користувачів є два варіанти можливих дій: або вимкнути блокувальник реклами, щоб дозволити рекламу на YouTube, або розглянути можливість підписатися на YouTube Premium, щоб позбутися всієї реклами.

В YouTube вже підтвердили цей експеримент та зазначили, що компанія закликає глядачів спробувати YouTube Premium або дозволити рекламу на платформі.

«Ми проводимо невеликий глобальний експеримент, який закликає глядачів із увімкненими блокувальниками реклами дозволити рекламу на YouTube або спробувати YouTube Premium, – пояснили в компанії. – Виявлення блокувальників реклами не є чимось новим, і інші видавці регулярно просять глядачів відключити блокувальники реклами».

Поки невідомо, в яких регіонах YouTube показує це повідомлення і чи зважиться повністю заборонити перегляд відео тим, хто не матиме преміумпідписки й відмовиться вимикати блокувальники реклами.

Нагадаємо, що нещодавно сервіс YouTube Music отримав чергове оновлення, яке додає користувачам можливість прослуховувати подкасти. Для прослуховування подкастів вам не обов’язково мати платну підписку Music Premium або YouTube Premium. При цьому подкасти можна слухати як онлайн, так і офлайн, включати їх у фоні, транслювати на аудіодевайси й перемикатись між аудіо- та відеоверсією подкасту.