Чат-бота Windows Copilot вже можна спробувати у дії у тестовій збірці Windows 11

Про намір Microsoft додати чат-бот Windows Copilot у Windows 11 стало відомо ще у травні – за задумом компанії, штучний інтелект має стати персональним асистентом користувача, що зможе виконувати різні завдання: наприклад, запустити певну програму, змінити налаштування чи навіть увімкнути в Spotify потрібний список відтворення.

І от зараз Microsoft оголосила про вихід чергової тестової збірки Windows 11 Insider Preview Build 23493, яка доступна у каналі Developer — серед іншого вона отримала попередню версію Windows Copilot, яка має вигляд бічної панелі, що прикріплена до правого краю екрана. Панель відкривається за допомогою спеціальної кнопки на панелі задач або гарячими клавішами Win+C, не перекриває відкриті вікна і дозволяє використовувати чат-бот у будь-який час при роботі з іншими програмами.

Наразі представлено не повну функціональність Windows Copilot — поки що він може керувати лише базовими параметрами Windows 11 і ще не має підтримки плагінів сторонніх розробників. З часом Microsoft планує розширити функціональність чат-бота, використовуючи для цього відгуки користувачів програми Windows Insider.

Також у цій тестовій збірці Windows 11 представлено нову головну сторінку меню Settings, що надає швидкий доступ до основних налаштувань і допомагає керувати обліковим записом Microsoft.

Крім цього, у Windows 11 Insider Preview Build 23493 з’явилася вбудована підтримка читання додаткових форматів архівів (.rar, .7z, .tar тощо), яку компанія також анонсувала у травні.