Після більш ніж десятирічної підготовки компанія Virgin Galactic завершила свій перший комерційний космічний політ. Про це повідомляє Engadget.

Після запуску з борту материнського корабля VMS Eve космічний корабель VSS Unity досяг висоти близько 52 миль, або межі космосу за американськими стандартами. Майже через 15 хвилин він приземлився на базі компанії Spaceport America у штаті Нью-Мексико, завершивши дослідницьку місію Galactic 01.

Першим клієнтом компанії був італійський уряд, який мав на меті провести дослідження мікрогравітації. На борту були полковник ВПС Вальтер Вілладей, лейтенант ВПС і авіаційний хірург полковник Анджело Ландольфі. Також до місії долучився член дослідницької ради Панталеоне Карлуччі, який виконував обов’язки бортінженера і спеціаліста з корисного вантажу. Unity пілотували підполковник ВПС США у відставці Майкл Масуччі та Нікола Печіле. Крім цього, борту перебував тренер Virgin Galactic Колін Беннетт.

До комерційного польоту Virgin Galactic здійснила загалом п’ять космічних польотів з екіпажем, останній з яких відбувся наприкінці травня з чотирма співробітниками на борту.

Як відомо, торік Virgin Galactic перенесла комерційний політ у космос на другий квартал 2023 року. Причиною компанія вказала «подовжені дати завершення (тобто затримку) в програмі вдосконалення материнського корабля».