Космічний туризм знову відкладається. Компанія Річарда Бренсона Virgin Galactic ще раз перенесла комерційний політ у космос – поки що на другий квартал 2023 року. Причиною компанія вказала «подовжені дати завершення (тобто затримку) у програмі вдосконалення материнського корабля». 

Материнський корабель VMS Eve має стати основою запуску. Він повинен підняти космічний корабель VSS Unity на висоту понад 15 кілометрів, перш ніж той запуститься для виходу в космос. Програма вдосконалення корабля, розпочата 7 липня, має покращити його «надійність, передбачуваність і витривалість». 

Водночас Virgin Galactic оголосила про те, що Boeing Aurora Flight Sciences розроблятиме та виготовлятиме материнські кораблі наступного покоління. Вже замовлено два кораблі, які надійдуть у 2025 році. Компанія також працює над новим космічним кораблем VSS Imagine – його дебютний політ має відбутися на початку 2023 року. 

Нагадаємо, Virgin Galactic вже відкладала свій перший комерційний політ на кінець 2022 року через можливу проблему з системою керування. Також компанія повідомила про $111 мільйонів збитків у минулому кварталі.