Автомобілі Ferrari вже від початку є втіленням «дрім-кару» для багатьох фанатів, а якщо казати про лімітовані серії Ferrari – то взагалі… У-у-у-у!

Нещодавно компанія Ferrari презентувала дуже особливий автомобіль лімітованої серії. Йдеться про модель Ferrari SF90 XX: більш екстремальний, потужний, ексклюзивний варіант й так флагманської моделі Ferrari SF90. Причому новинка Ferrari SF90 XX дебютувала одразу у двох типах – у вигляді закритого купе Ferrari SF90 XX Stradale та у варіанті з відритим кузовом Ferrari SF90 XX Spider.

А ще новинка є першим автомобілем XX-серії, що має доступ на дороги вільного користування. Адже раніше автомобілі з позначенням XX зазвичай готувались лише для треку. Хоча навіть у випадку Ferrari SF90 XX така орієнтація збереглася.

Лишень погляньте на величезне антикрило, спойлери, додаткові повітряні канали – одразу стає зрозуміло, що саме аеродинаміка була одним з ключових пріоритетів у розробці нових автомобілів Ferrari SF90 XX. Зрештою, ще призвело по покращення притискної сили: додано 325 кг на передній осі та 315 кг на задній осі – а це має позитивно вплинути на рівень зчеплення та швидкість у поворотах.

Варто зазначити що автомобіль Ferrari SF90 XX Spider має власну аеродинаміку з невеличкими відмінностями. Хоча в цілому концепція незмінна: більше притискної сили! А ще Ferrari SF90 XX Spider має алюмінієвий дах, що може розкладати за 14 секунд. Проте суттєві зміни відкритого кузова та додаткові посилювачі призвели до зростання ваги: якщо Ferrari SF90 XX Stradale заважує на 1560 кг, то Ferrari SF90 XX Spider вже тягне на 1660 кг.

Але давайте будемо реалістами: за наявності 1030-сильного (+30 к.с. відносно Ferrari SF90) гібридного 4-літрового двигуна V8 з трьома електромоторами – це все дріб’язок! Адже будь-який варіант Ferrari SF90 XX здатен прискорюватись 0-100 км/год за 2,3 секунди та набирати 0-200 км/год за 6,5-6,7 секунди. Максимальна швидкість будь-якого з двох варіантів сягає 320 км/год.

Відповіддю на такі швидкісні показники є не тільки аеродинаміка, але й більш потужні гальма: попереду встановлено нові деталі з покращеними фрикційними властивостями, а позаду ще й збільшили діаметр гальмівних дисків. Крім того, автомобілі Ferrari SF90 XX вирізняються зміненими салонами та численними карбоновими деталями.

Планується випустити 799 екземплярів Ferrari SF90 XX Stradale та 599 одиниць Ferrari SF90 XX Spider. Проте можете навіть не заглядати під матрац, щоб перерахувати гроші – напевно, всі ці автомобілі вже розписані серед потенційних клієнтів. Але помріяти все ж хочеться!