Онлайнова інфраструктура Nintendo завжди викликала нарікання гравців через значне відставання від платформ конкурентів — зокрема це стосується неможливості перенесення даних користувача зі старої консолі на нову.

На щастя, у майбутньому ситуація все ж зміниться на краще: на зустрічі акціонерів минулого тижня президент і генеральний директор Nintendo Шунтаро Фурукава пообіцяв, що компанія “докладе всіх зусиль, щоб гравці змогли плавно перенести свій обліковий запис Nintendo зі Switch на консоль наступного покоління”.

Звісно, Nintendo нічого не розповідає про наступну консоль, яку ще навіть не анонсовано, тому ці слова — лише попередні обіцянки, які треба сприймати відповідно. Проте прихильники екосистеми Nintendo вже сподіваються, що серед іншого це значитиме збереження придбаних для Switch ігор і їхнє перенесення на наступну консоль — нагадаємо, Wii U ігри перенести на Switch було неможливо, на відміну від платформ Sony та Microsoft, де ігри попереднього покоління зазвичай працюють на наступному.

Зазначимо також, що перепони для зворотної сумісності на консолях Nintendo створюють ще й регулярні зміни у дизайні контролерів — тому можна дуже обережно сподіватись, що наступна консоль у цьому сенсі не дуже відрізнятиметься від Switch.