Щойно компанія Toyota оприлюднила першу інформацію про новий кросовер Toyota C-HR – вже другої генерації. Нагадаємо, що колись автомобіль Toyota C-HR з’явився, як поєднання світів «купе» та «SUV». Й новинка наслідує такий стиль.

Перш за все, варто відзначити динамічний профіль даху та лінію вікон, що й справді нагадують купе. Також на відчуття динаміки працюють великі колеса – максимум для новинки запропонують аж 20-дюймові колісні диски! А ще варто відзначити фари, схожі на Toyota Prius, та численні різкі кути – це вже нагадує модель bZ4X. Нарешті, зверніть увагу на позначення моделі в комбінації ліхтарів.

Чи підтримає техніка натяки на динамічний стиль? Кросовер Toyota C-HR буде пропонуватись з чотирма різними варіантами двигунів/трансмісій – але всі вони будуть гібридні. Гаму відкриває звичайний 1,8-літровий 140-сильний HEV-гібрид з переднім приводом. Також буде запропонований 2-літровий HEV-гібрид (198 к.с.) з переднім або повним приводом – з додатковим електромотором для задніх коліс.

А місце на вершині лінійки Toyota C-HR має посісти PHEV-гібрид з 2-літровим бензиновим мотором та потужним електродвигуном – сумарно вони будуть видавати 223 к.с. та забезпечать прискорення 0-100 км/год за 7,4 секунди. Крім того, такий PHEV-гібрид має проїжджати на електроприводі до 66 км.

Цікаво, що зі зміною генерації автомобіль стане не більшим, а навпаки – меншим: загальна довжина складає 4,36 метра. Проте колісна база збереглась на рівні 2,64 метра, що обіцяє збереження певного простору в салоні.

До речі, в салоні можна побачити 12,3-дюймовий дисплей у комбінації приладів (для всіх комплектацій автомобіля), також по центру передньої панелі буде встановлено 8- або 12-дюйовий сенсорний дисплей (в залежності від комплектації). Крім того, вже відомо про широкий перелік допоміжних систем керування для новинки Toyota C-HR.

Виробництво автомобіля Toyota C-HR стартує в Туреччині вже незабаром. Продажі новинки мають розпочатись ще до завершення поточного року.