Кінознавець Ед Глейзер випустив документальний фільм у форматі HD, який проливає світло на одну зі стрічок про Людина-павука, яка вийшла в 1973 році. Про це повідомляє Gizmodo.

Йдеться про турецький культовий фільм «3 Dev Adam», який також відомий як «3 велетні» або «Капітан Америка та Санто проти Людини-павука». В листопаді цього року фільму виповнюється 50 років.

Одна з особливостей стрічки в тому, що це перший у світі фільм-кросовер коміксів, знятий задовго до того, як на «сцені» з’явився Marvel Cinematic Universe (MCU).

Міні-документальний фільм про цю адаптацію Людини-павука триває шість з половиною хвилин та увійшов до серії «Deja View». У своєму відео кінознавець пояснює, що фільми з костюмованими героями були популярними в Туреччині в 1960-70-х роках. Цьому сприяв слабкий захист авторських прав на іноземні твори в той час. Намагаючись скористатися цим, режисер Т. Фікрет Учак вирішив об’єднати кількох героїв в одному фільмі, щоб глядачі побачили їх разом.

І якщо пересічний глядач знає, хто такі Капітан Америка та Людина-павук, то Ель Санто – менш відомий персонаж. Це – реальний борець луча лібре на ім’я Родольфо Гусман Уерта, який вперше з’явився на кіноекрані у 1958 році. До 1982 року він з’явився в понад 50 фільмах. Усі троє персонажів мали різний рівень популярності в Туреччині того часу.

До слова, анімаційний фільм «Людина-павук: Навколо всесвіту 2» / Spider-Man: Across the Spider-Verse стартував краще очікуваного та заробив у світовому прокаті $208,6 млн. Стрічка вийшла на великі екран 2 червня.