Техаська компанія AST SpaceMobile змогла успішно передати сигнал 4G зі свого гігантського супутника BlueWalker 3 на звичайні смартфони на Землі. Про це пише Gizmodo.

В червні інженери провели серію випробувань цього супутника, передаючи дані зі швидкістю завантаження понад 10 Мбіт/с із космосу на мобільні телефони на Гаваях. Тест проводили в діапазоні частот американського оператора AT&T. Також була використана технологія зв’язку Nokia RAN. Зараз AST SpaceMobile готується до тестування супутника на швидкості 5G.

«Досягнення цієї віхи за допомогою немодифікованого, стандартного мобільного телефону на землі, що підключається через наш супутник на низькій навколоземній орбіті, є ще одним революційним моментом в історії телекомунікацій», – заявив голова і головний виконавчий директор AST SpaceMobile Абель Авелан.

Раніше Lynk Global розгорнула три супутники для надання послуг із космосу безпосередньо на мобільні телефони на Землі. Це нова технологія, і Федеральна комісія зі зв’язку США наразі розробляє механізм, за допомогою якого компанії зможуть надавати супутниковий зв’язок безпосередньо на мобільні телефони.