Midjourney представила версію 5.2 своєї моделі створення зображень зі штучним інтелектом, яка включає нову унікальну функцію Zoom out. Вона дозволяє зберігати центральне створене зображення, а навколо нього автоматично будувати більшу «сцену», імітуючи зменшення об’єктивом камери. Про це пише Ars Technica.

Функція може взяти існуюче зображення, створене штучним інтелектом, і розширити його межі, зберігаючи при цьому оригінальний об’єкт у центрі нового зображення. Разом із тим, користувачі не можуть вибрати власне зображення для розширення.

На сервері Midjourney Discord користувачі можуть згенерувати будь-яке зображення v5.2 та збільшити його масштаб. Після цього під результатом з’являться спеціальні кнопки Zoom out з  різними варіантами зменшення масштабу – у 1,5 раза, 2 рази або користувацьке значення від 1 до 2. Інша кнопка, яка називається Make Square, генерує матеріал навколо існуючого зображення таким чином, щоб створити квадрат зі співвідношенням сторін 1:1.

Попри захоплення новими можливостями, генерація зображень залишається дуже суперечливою серед деяких художників. Все тому, що системи штучного інтелекту навчаються, використовуючи мільйони зображень з інтернету без відповідних дозволів.

Нагадаємо, що навесні Midjourney припинила безплатний пробний доступ через «надзвичайний попит і зловживання». Зловживання нібито були пов’язані з тим, що люди створювали фейкові акаунти для отримання безплатних зображень, що спричиняло навантаження на сервіс для платних користувачів.