Midjourney, популярний генератор зображень на основі штучного інтелекту, припинив безплатний пробний доступ через «надзвичайний попит і зловживання», йдеться в повідомленні генерального директора Девіда Хольца, опублікованому на Discord, повідомляє The Washington Post.

Зловживання нібито були пов’язані з тим, що люди створювали фейкові акаунти для отримання безплатних зображень, що спричиняло навантаження на сервіс для платних користувачів. Хольц і компанія намагалися розв’язати проблему зловживань за допомогою патчів безпеки, але безрезультатно.

Генеральний директор заявив, що компанія все ще намагається з’ясувати, як повернути безплатні пробні версії, але вони, скоріше за все, матимуть більше обмежень. Хольц заперечив, що закриття безплатного доступу пов’язане зі згенерованими Midjourney зображеннями Папи Римського в пуховику та Дональда Трампа під час затримання поліцією, які стали вірусними.

Хольц натякнув, що нинішня заборона на безплатну пробну версію Midjourney є формою захисту прибутку, і компанія хоче, щоб користувачі переходили на платну підписку, а не на чергову безплатну версію генератора.