Так-так, зазвичай у рубриці «дрім-карів» зустрічаються всілякі спорт-купе та суперкари, аж тут раптом – пікап. Проте занадто вдалим вийшов RAM Rampage! Та й спортивна версія у лінійці знайдеться. Однак про все з початку…

А початком пікапу RAM Rampage виступає стартова версія REBEL, що має підкреслено брутальний характер та орієнтована на подолання бездоріжжя. Наприклад, зверніть увагу на 17-дюймові колісні диски, позашляхові шини, темний пластиковий захист по кузову. Або зверніть увагу на типове «обличчя» у стилістиці RAM з великою решіткою радіатора та характерними фарами. Й обов’язково не забудьте розгледіти у ліхтарях прапори США!

Отже RAM Rampage – типовий американець! Хоча й не зовсім. Річ у тому, що автомобіль RAM Rampage побудовано на основі FIAT Toro й розроблено силами місцевого підрозділу концерну Stellantis (до складу якого входить компанія RAM) у Бразилії. Звідси й загальна конструкція на основі платформи SMALL WIDE 4×4 з незалежними підвісками коліс та повністю несучим кузовом.

Це доволі рідкісна (хоча й непоодинока) ситуація в сегменті пікапів, які зазвичай створюють на рамній основі. Несучий кузов, замість рамної основи, дозволяє зробити автомобіль легшим та компактнішим, що зручно у місті. Наприклад, пікап RAM Rampage має лише 5,03-метрову довжину та 2,99-метрову колісну базу – це також небагато за мірками пікапів. Водночас він не «підкачав» у своїх вантажних можливостях й здатен перевозити 750-1015 кг в залежності від версії.

До речі, щодо версій: наступним варіантом пікапу RAM Rampage є комплектація LARAMIE.

Зверніть увагу на численний хром, що прикрашає решітку радіатора, обрамлення вікон, задній бампер. Або на 18-дюймові колісні диски. Або на більш розкішне комбіноване оформлення салону для фанатів комфорту…

Хоча й загалом пікап RAM Rampage не жалкує оснащення для комфорту. Так, всі версії автомобіля одразу отримають 10,3-дюймову цифрову панель приладів, 2-зонній клімат-контроль, мультимедійну систему UConnect з 12,3-дюймовим дисплеєм, адаптивний круїз-контроль, LED-фари та багато іншого.

Причому спортивна версія RAM Rampage R/T на додачу до цього всього ще й отримає спеціально-налаштовану підвіску, зменшений кліренс (-10 мм), чорний глянець по кузову та чорні 19-дюймові колісні диски. Виглядає дуже круто!

Та і їде непогано. Адже пікап RAM Rampage R/T додатково має власні налаштування двигуна та оригінальну вихлопну систему. Тому у найбільш потужній версії може прискорюватись 0-100 км/год за 6,9 секунди та досягнути 220 км/год максимальної швидкості (інші версії – 7,1 секунди та 210 км/год відповідно). Коли йдеться про найбільш потужну версію, мається на увазі 2-літровий бензиновий двигун потужністю 272 к.с. та з крутним моментом 400 Нм.

Альтернативою йому виступає 2-літровий турбодизель на 170 «коней» та 380 Нм моменту. Причому будь-яке поєднання двигунів та комплектацій все одно означає обов’язкову наявність повного приводу й 9-ступеневого «автомату».

Також в залежності від поєднання двигунів та комплектацій змінюється вартість автомобіля – в діапазоні від $50 до 56 тис. Виробництво стартує вже незабаром. Спочатку пікап RAM Rampage буде доступний лише для Бразилії та країн Латинської Америки, але згодом не виключена його поява й на інших ринках.