Туристична субмарина «Титан», на якій було п’ятеро людей, що здійснювали подорож до місця загибелі «Титаніка», була зруйнована «катастрофічним вибухом», в результаті якого всі члени екіпажу загинули. Про це повідомила Берегова охорона США, завершивши п’ятиденні пошуки судна, пише Reuters.

За словами контрадмірала Берегової охорони Джона Маугера, роботизований водолазний апарат, який запустили з канадського корабля, виявив поле уламків підводного човна. Їх знайшли на морському дні на відстані близько 488 м від носової частини «Титаніка», на глибині 4 км, у віддаленій частині Північної Атлантики.

«Титан» американської компанії OceanGate Expeditions вважався зниклим безвісти після того, як у неділю вранці втратив зв’язок зі своїм надводним кораблем підтримки приблизно через годину 45 хвилин після занурення до «Титаніка».

Водночас компанія OceanGate заявила, всі п’ятеро людей, які перебували на борту, загинули.

«Ці люди були справжніми дослідниками, які поділяли особливий дух пригод і глибоку пристрасть до вивчення та захисту світового океану, – заявили в компанії. – Наші серця з цими п’ятьма душами та з кожним членом їхніх сімей у цей трагічний час».

Нагадаємо, що пошукові команди та допоміжний персонал зі США, Канади, Франції та Великої Британії провели дні, скануючи тисячі квадратних миль відкритого моря за допомогою літаків і кораблів у пошуках будь-яких ознак «Титану».

На борту судна був засновник і виконавчий директор OceanGate Стоктон Раш, британський мільярдер і дослідник Геміш Хардінг, бізнесмен пакистанського походження Шахзада Давуд і його син Сулеман, французький океанолог і відомий експерт із «Титаніка» Поль-Анрі Наржоле.