Пошукові команди намагаються знайти туристичний підводний човен «Титан», який зник після занурення до місця катастрофи «Титаніка» минулої неділі. Про це повідомляє BBC.

П’ятеро людей перебувало на борту невеликої субмарини, коли зв’язок із нею був втрачений через годину і 45 хвилин після занурення. Рятувальна операція в Атлантиці досі не дала жодних результатів.

Серед пасажирів човна – британський бізнесмен Геміш Хардінг. Це – відомий дослідник, який здійснив три польоти в космос і є володарем трьох світових рекордів Гіннеса. Також на борту – батько й син Шахзада та Сулеман Давуд, які є громадянами Великої Британії. Окрім цього, серед членів екіпажу може бути французький дослідник Поль-Анрі Наржоле. Пілотом судна є Стоктон Раш, виконавчий директор фірми OceanGate, яка організувала занурення.

Рятувальники шукають туристичну субмарину «Титан», яка зникла біля затонулого «Титаніка»

Станом на полудень понеділка берегова охорона США повідомляла, що кисню в членів екіпажу залишилося щонайменше на чотири дні.

Американські й канадські агентства, військово-морські сили та комерційні глибоководні компанії допомагають рятувальній операції, використовуючи військові літаки, підводний човен і гідролокаційні буї.

Зникле судно – це підводний човен «Титан». Він важить 23 000 фунтів (10 432 кг) і, згідно з інформацією на сайті, може занурюватися на глибину до 13 123 футів (майже 4 000 метрів).

Рятувальники шукають туристичну субмарину «Титан», яка зникла біля затонулого «Титаніка»

Занурення до уламків «Титаніка» відбувається в межах восьмиденної подорожі, квитки на яку коштують $250 тис. Човен вирушає з Сент-Джонса в Ньюфаундленді, і кожне повне занурення до затонулого корабля, включно зі спуском і підйомом, займає близько восьми годин.

Рятувальники шукають туристичну субмарину «Титан», яка зникла біля затонулого «Титаніка»

Як відомо, уламки «Титаніка» лежать приблизно за 435 миль (700 км) на південь від Сент-Джонса, Ньюфаундленд. «Титанік» затонув у 1912 році. Він зіткнувся з айсбергом і почав набирати воду. Лайнер лишався невиявленим на дні Атлантичного океану до осені 1985 року.