Starship Simulator – симулятор корабля зі Star Trek, який, на жаль, не має ліцензії Star Trek

Ще одна цікава демка зі Steam Next Fest 2023Starship Simulator. Це симулятор корабля зі Star Trek, який, на жаль, не має ліцензії Star Trek.

Автори Starship Simulator обіцяють витворити у масштабі 1:1 усю Галактику з можливістю полетіти до будь-якої зірки чи планети. При максимальній швидкості корабля, який представлений у грі, а це неканонічний для Star Trek корабель класу Magellan, вам знадобиться десь 2 тижні, щоб перетнути Галактику. На кораблі 7 палуб та 200 приміщень і у фінальній версії інтерактивним буде будь-який елемент.

Гравець може взяти на себе керуванням усім кораблем, переходячи від станції до станції, або увійти до багатокористувацької команди, та вибрати одну з 8 ролей – капітана, інженера, пілота, наукового офіцера, тактичного офіцера, корабельного доктора, офіцера по моралі або пасажира.

Хоч у розробників Starship Simulator нема ліцензії Star Trek, легко побачити що корабель, його інтер’єри, інтерфейси робочих станцій тощо засновані на типових кораблях Star Trek періоду Star Trek: The Next Generation, але без використання будь-яких характерних елементів, які можуть привести до позову у порушені авторських прав. Розробники навіть жодного разу не використовують словосполучення Star Trek.

Starship Simulator розробляється на Unreal Engine 5 та вийде у Дочасному доступі Steam на Windows ПК та VR у четвертому кварталі 2023 р. Цікаво, що на сайті розробників, а це невеличка британська студія, написано, що це Free to Play проєкт. Пробуємо демо та додаємо до Списку бажаного.