Atari 50: The Anniversary Celebration — “колекційне” зібрання класичних ігор з інтерактивною історією бренду

Компанія Atari, Inc., що була заснована у 1972 р., відіграла значну роль у формуванні індустрії відеоігор — ба більше, на думку багатьох експертів, саме вона “відповідальна” за її розвиток протягом останніх десятиліть і сучасний стан, тому що саме класичні ігри Atari виступали джерелом натхнення для багатьох відомих розробників як минулого, так і сучасності.

Оригінальна Atari, Inc. припинила існування ще у 1992 р., проте бренд нікуди не дівся — протягом останніх років він змінив декількох власників і наразі ним володіє французський видавець Atari SA. Який і готує до видання ювілейну колекцію Atari 50: The Anniversary Celebration — як неважко здогадатися, присвячену 50-й річниці існування бренду.

Atari 50: The Anniversary Celebration — не просто добірка на кшталт “100500 ігор на одному диску”. Колекція матиме вигляд інтерактивної шкали часу — з інтерв’ю з лідерами індустрії, документальними відео, документами розробників, оригінальними артворками тощо — і, звісно, з іграми. До колекційного видання увійдуть 90 класичних ігор Atari, які також будуть розташовані на шкалі часу, поміж іншого контенту. До їх складу увійдуть проєкти з шести консолей і домашніх комп’ютерів компанії, а також з аркадних систем — поміж іншого розробник обіцяє, що сучасні гравці вперше отримають можливість пограти в ігри з платформ Atari Jaguar та Atari Lynx.

Класичні ігри матимуть оригінальний вигляд, ніяких ремастерів/ремейків — на додаток до них розробник Digital Eclipse, що займається цим проєктом, обіцяє створити “переосмислену” серію (Reimagined series) — шість нових ігор, натхненних спадщиною Atari.

Atari 50: The Anniversary Celebration має вийти у четвертому кварталі цього року на всіх головних платформах: ПК (у Steam та Epic Games Store), PS4|PS5, Xbox One, Nintendo Switch і власній “мікроконсолі” Atari VCS.

Більше коментарів!