Деякі західні ЗМІ, як ось, наприклад, Mashable, звернули увагу на те, що зниклою туристичною субмариною «Титан» керували за допомогою недорогого ігрового контролера Logitech G F710. Чесно кажучи, не зрозуміло, чому це має когось засмучувати?!

Ігрові контролери для PlayStation та Xbox різних поколінь, як і їх ПК-аналоги, а також кастомні геймпади схожої конфігурації, вже багато років використовуються для керування БПЛА, військовою технікою, науковими приладами та навіть позаземними апаратами. Це зручні, надійні та недорогі контролери, тому іронія деяких ЗМІ зовсім не зрозуміла.

Щодо конкретно Logitech G F710, який можна придбати за $30 на Amazon або за 2500–2900 грн в будь-якому українському магазині, то це досить непоганий і зручний контролер для ПК, який імітує контролер PlayStation 2/3. Logitech F710 вийшов у 2010 р. і отримав непогані відгуки як від ЗМІ, так і від користувачів. Шукати тут зраду немає сенсу.

Більш важливо, наприклад, що оглядове скло субмарини «Титан» було сертифіковано на занурення на глибину до 1 500 м. Глибина ж місця, де лежать уламки «Титаніку», які мали оглядати туристи, що заплатили по $250 000 за квиток, складає 3 800 м. Вдвічі більше!

Тож скоріш за все, контролер Logitech тут не до чого. Звісно ж, якщо пілоти субмарини захопили з собою комплект додаткових акумуляторів…