Та звісно! Якщо сумніваєтесь – то погляньте на новий автомобіль-універсал Mercedes-Benz E-Class Estate, що доповнює лінійку нещодавно презентованого седану Mercedes-Benz E-Class.

Аналогічно до седану, новий універсал зроблено не просто наступником вже відомих «Estate-версій», але також і як наступника Mercedes-Benz CLS. На це вказує динамічний та, водночас, елегантний силует, сформований численними обтічними лініями та витягнутим кузовом.

Адже (також аналогічно до седана) універсал Mercedes-Benz E-Class Estate суттєво додав при зміні генерацій: загальна довжина сягнула близько п’яти метрів. Крім того, збільшена до 2,96-метрів колісна база обіцяє покращення простору для задніх пасажирів – ще більше місця для ніг! Водночас передня частина салону може запропонувати вже відомий дизайн з величезною сенсорно-дисплейною панеллю та контурним підсвічуванням.

Хоча, звісно, у розмові про кузов-універсал завжди стоїть питання багажника. Так, ось: новий Mercedes-Benz E-Class Estate обіцяє багажник об’ємом 615-1830 літрів (в залежності від положення спинки другого ряду сидінь) або 460-1675 літрів (для PHEV-гібридних версій).

Так-так, в гаммі універсала Mercedes-Benz E-Class Estate буде PHEV-гібрид: йдеться про версію Е300е, що може подолати до 100 км виключно на електроприводі. Крім того, вже зараз для моделі Mercedes-Benz E-Class Estate заявлені версії Е200 (бензин) та E220d (дизель). Причому вони також отримають гібридний додаток у вигляді ISG-модуля: тобто, інтегрованого стартер-генератору. Нарешті, варто відзначити, що всі версії Mercedes-Benz E-Class Estate отримають автомат 9G-TRONIC.

Також автомобіль Mercedes-Benz E-Class Estate штатно пропонує пневматичні балони для задньої підвіски. Звісно, це не повна «пневма» (вона доступна як опція), але така система допомагає підтримувати рівень кузова при завантаженні. А ще новий універсал запропонує системи допомоги для руху з трейлером.

Отже, універсал Mercedes-Benz E-Class Estate вийшов не лише гарним, але й здібним. Чекаємо на нові версії E-Class – й очікуємо нових цікавих особливостей!