Нещодавнім випускникам, які переважно відвідували віртуальні заняття та працювали на віддалених стажуваннях, може знадобитися підтягнути свої «м’які» навички – від написання електронного листа до вибору робочого одягу. Про це пише Insider із посиланням на звіт The Wall Street Journal.

Деякі компанії та університети вже почали пропонувати тренінги, щоб допомогти співробітникам покоління, яке народилося в 1996-2010 роках, адаптуватися до роботи в офісі.

Наприклад, KPMG пропонує новим працівникам вступний тренінг. Він передбачає навчання, як спілкуватися з людьми особисто, поради щодо рівня зорового контакту та пауз у розмові. За інформацією Financial Times, подібні тренінги на початку цього року почали також пропонувати Deloitte і PwC.

Консалтингова компанія Proviti заявила про розширення своєї програми навчання для нових співробітників під час пандемії. Вона включила серію віртуальних зустрічей, щоб обговорити питання, зокрема ведення бесід. Також компанії довелося нагадати новим працівникам і про необхідність уникати повсякденного одягу.

Зазвичай компанії проводять вступні інструктажі, на яких обговорюють офісну політику, наприклад, одяг і правила взаємостосунків. Але деякі експерти кажуть, що молоді працівники потребують таких нагадувань зараз більше, ніж будь-коли раніше.

До слова, компанія Google під час оцінювання ефективності роботи працівників враховуватиме записи про їхнє відвідування офісу та надсилатиме нагадування тим із них, хто часто відсутній на робочому місці. Таким чином, технологічний гігант приєднався до інших компаній, які заохочують працівників знову повернутися до роботи в офісах.