Компанія Google під час оцінювання ефективності роботи працівників враховуватиме записи про їхнє відвідування офісу та надсилатиме нагадування тим із них, хто часто відсутній на робочому місці. Про це пише The Wall Street Journal.

Також пошуковий гігант розглядатиме нові запити на віддалені роботу на повний робочий день лише як виняток. Про відповідні зміни йдеться в загальнокорпоративному електронному листі керівниці відділу кадрів Фіони Чікконі.

У ньому вона зауважує, що більшість співробітників вже дотримуються політики гібридної роботи Google, яка передбачає приблизно три дні роботи в офісі на тиждень.

«Ми чули від гуглерів, що ті, хто проводить принаймні три дні на тиждень в офісі, відчувають більший зв’язок із іншими гуглерами, і що цей ефект посилюється, коли члени команди працюють з одного місця, – пояснила вона. – Звичайно, не всі вірять у «магічні розмови в коридорі», але немає сумнівів, що спільна робота в одному приміщенні має позитивний вплив».

Водночас вона акцентувала, що багато нових продуктів, які компанія нещодавно анонсувала на щорічній конференції I/O, з’явилися саме завдяки особистій роботі.

«Звісно, будуть обставини, коли ви не зможете прийти в офіс, як, наприклад, попередження про контроль якості повітря на цьому тижні в Канаді та на східному узбережжі США – ми завжди хочемо, щоб ви дбали про себе й піклувалися про своє здоров’я», – додала вона.

Таким чином, Google приєднався до інших компаній, які заохочують працівників знову повернутися до роботи в офісах. Компанії від Amazon до Walt Disney почали спонукати до цього співробітників, рекламуючи переваги особистої співпраці. Деякі роботодавці прив’язали відвідування офісу до продуктивності та оплати праці.