Проєкт із використанням штучного інтелекту для відстеження зловживань у соціальних мережах, спрямованих на гравців Чемпіонату світу з футболу 2022 року, виявив понад 300 осіб, чиї дані передаються правоохоронним органам. Про це пише ESPN із посиланням на FIFA.

Відповідний проєкт створили спільно Федерація та Всесвітня профспілка футболістів FIFPRO. Згідно зі звітом проєкту, виявлені люди писали образливі, дискримінаційні або погрозливі пости чи коментарі у Twitter, Instagram, Facebook, TikTok і YouTube. Найбільший сплеск зловживань стався під час чвертьфінальної гри Франція-Англія.

«Насильство й погрози ставали все більш екстремальними в міру просування турніру, причому сім’ї гравців все частіше згадувалися, і багатьом із них погрожували, якщо гравці повернуться в певну країну – або країну, яку вони представляють, або країну, де вони грають у футбол», – сказано в звіті.

В межах проєкту було проскановано близько 20 млн постів і коментарів, із яких понад 19 тис. були позначені як образливі. Понад 13 тис. із них було передано до Twitter для вжиття заходів.

За даними FIFA, 38% виявлених образливих повідомлень було надіслано з європейських акаунтів, а 36% – з Південної Америки.

«Цифри та висновки цього звіту не стали несподіванкою, але вони все ще викликають велике занепокоєння», – сказав президент нідерландської організації FIFPRO Девід Аганзо.

FIFA та FIFPRO продовжили термін дії системи для використання на жіночому чемпіонаті світу, який стартує наступного місяця в Австралії та Новій Зеландії.

Нагадаємо, що 18 грудня відбувся фінал Чемпіонату світу з футболу 2022 року. Збірна Аргентини перемогла збірну Франції за післяматчевими пенальті з рахунком 4:2. Основний час завершився з рахунком 2:2. Додатковий – 3:3. Голи забили Ліонель Мессі (один з гри, інший з пенальті), Анхель Ді Марія та Кіліан Мбаппе (один з гри, два з пенальті).