Міністерство цифрової трансформації України разом із Фондом гарантування вкладів розробляє новий сервіс у «Дії» для вкладників збанкрутілих банків. Про це йдеться в Telegram-каналі Мінцифри.

«Тож найближчим часом українці зможуть у кілька кліків подати заяву в застосунку і отримати від Фонду гарантоване відшкодування вкладених коштів», – сказано в повідомленні.

Із новою послугою вкладники зможуть подати заяву про відшкодування коштів у «Дії», перевірити, яку суму їм мають виплатити, вибрати наявний або відкрити новий рахунок єПідтримка в одному з банків-агентів Фонду для зарахування коштів.

«Сервіс актуальний для сотень тисяч українців. Адже необхідно відшкодувати 1,4 мільйона рахунків на суму близько 3,2 млрд грн. Стежте за оновлення, щоб не пропустити запуск послуги», – додали в Мінцифри.

Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій Михайло Федоров додав, що послуга в «Дії» допоможе людям повернути свої гроші без походів до банків.

Нагадаємо, що з травня в «Дії» можна замінити посвідчення водія. Щоб скористатися послугою, необхідно авторизуватися в застосунку, натиснути «Послуги» та вибрати «Заміна посвідчення водія». Далі треба обрати причину заміни, сервісний центр, де зручно забрати документ, та підтвердити контактні дані й підписати заяву.