Працівники Державного бюро розслідувань викрили діяльність підпільного дата-центру з майнінгу криптовалют у службових приміщеннях філії «Рава-Руське лісове господарство» ДСЛП «Ліси України». Про це йдеться в повідомленні ДБР у Telegram.

Серед організаторів криптоферми: ексдиректор (зараз очолює іншу філію), його заступник (чинний директор), головний бухгалтер та інші особи.

«Понад рік тому у держустанові встановили техобладнання, що забезпечило роботу нелегального майнінг-центру. Згенерована криптовалюта зберігалася у спеціально створених криптогаманцях посадовців. Кошти за електроенергію сплачувало держпідприємство, а зловмисники отримували чистий прибуток», – сказано в повідомленні.

За попередніми підрахунками, збитки склали понад 1,5 млн грн, а фігуранти заробили щонайменше 4 млн грн.

«Також, через систематичне перевантаження комунальних мереж відбувалося знеструмлень та масштабні перебої з енергопостачанням житлових об’єктів і критичної інфраструктури», – додали в ДБР.

Під час обшуків в службових приміщеннях Філії вилучили обладнання на суму понад 3 млн грн.

Нагадаємо, що минулого січня СБУ відзвітувала про ліквідацію підпільного центру з майнінгу криптовалют, який викрадав промислові обсяги електроенергії з державного об’єкта критичної інфраструктури в Одесі.