Компанія Renault представила свій новий автомобіль, який за всіма показниками тягне по позицію одного з флагманів модельного ряду. Йдеться про купе-подібний кросовер Renault Rafale, названий на честь літака, що колись встановлював рекорди швидкості.

Відповідно, натяки на швидкість та аеродинаміку мали бути «за замовчуванням». Так воно і є – лишень погляньте на профіль кузова Renault Rafale, динамічний нахил заднього скла, вузькі «нахмурені» фари, великі колісні диски.

Ззовні стиль купе-кросовера витримано ідеально! Але ж і в салоні також: автомобіль Renault Rafale виділяється спортивними сидіннями з розвиненою боковою підтримкою та фірмовим синім оздобленням. Крім того, можна знайти літеру-логотип «А» (це від Alpine) з підсвічуванням й пару якісних дисплеїв діагоналлю 12 та 12,3 дюйма.

Проте чи зможе техніка відповідати цим натякам? І ось тут починається найцікавіше: кросовер Renault Rafale побудований на платформі CMF-CD та має цілком звичні розміри – наприклад, 4,71-метрову довжину та 2,74-метрову колісну базу. А ось далі все геть незвичне!

По-перше, від початку кросовер Renault Rafale отримає гібридний силовий агрегат, побудований на основі 1,2-літрового 3-циліндрового бензинового мотора та електродвигуна. Сумарна потужність буде складати 200 «коней», привод – на передні колеса через складну роботизовану коробку передач без зчеплень.

По-друге, наступною версією Renault Rafale знову стане гібрид, проте вже 300-сильний. Адже до вищезгаданої техніки додається електромотор на другій осі – для приводу задніх коліс. Таким чином, цей автомобіль отримає не лише збільшення потужності, але й повний привод. Та навіть більше – систему повного керування 4CONTROL Advanced, що дає можливість повороту задніх коліс.

Вже відомо, що продажі Renault Rafale у 200-сильній версії стартують навесні 2024 року. Однак 300-сильну версію з повним приводом доведеться почекати. Але ж фанати Renault та авіації напевно зачекають на такий вражаючий «подарунок».