Після багаторічних випробувань космічна туристична лінія Virgin Galactic розпочне комерційні космічні польоти наприкінці місяця. Про це пише TechCrunch із посиланням на компанію.

Запуск Galactic 01, якщо не буде затримок, має відбутися між 27-30 червня. Цей рейс планується як перша науково-дослідницька місія. В ньому візьмуть участь члени італійських ВПС і Національної дослідницької ради країни, які проведуть дослідження мікрогравітації. Експерименти на борту також покажуть потенціал для інших дослідників.

Galactic 02 стане першим справжнім польотом приватної місії. Її учасників ще не оголошено, але серед них можна очікувати, зокрема заможних та впливових людей. Після цього Virgin Galactic має намір розпочати щомісячні рейси.

Virgin Galactic вже кілька років працює над вдосконаленням методу запуску, за яким космічний апарат висаджується на спеціальний літак-носій на великій висоті й звідти злітає.

Нагадаємо, що торік Virgin Galactic перенесла комерційний політ у космос на другий квартал 2023 року. Причиною компанія вказала «подовжені дати завершення (тобто затримку) в програмі вдосконалення материнського корабля».