Американська компанія Micron заявила про намір інвестувати 4,3 млрд юанів ($603 млн) протягом наступних кількох років у свій завод з пакування чипів у китайському місті Сіань. Про це пише Reuters із посиланням на заяву виробника, розміщену у WeChat.

«Цей інвестиційний проєкт демонструє непохитну прихильність Micron до свого бізнесу і команди в Китаї», – цитують в заяві слова гендиректора Micron Санджая Мехротри.

Інвестиції компанії передбачатимуть купівлю пакувального обладнання у китайського філіалу тайваньської компанії Powertech Technology Inc, яке Micron використовує на заводі з 2016 року.

Окрім цього, Micron відкриє нову лінію для виробництва мобільних продуктів DRAM, NAND і SSD, щоб посилити можливості заводу з пакування та тестування.

В окремій заяві Powertech повідомила, що план американського виробника щодо купівлі обладнання був частиною угоди між компаніями від 2016 року, тому фінансовий вплив на Powertech буде обмеженим.

Виробник чипів не розголошує вартість угоди, але заявляє, що запропонує контракти 1200 працівникам Powertech в Сіані, а інвестиції створять додаткові 500 робочих місць. Таким чином, кількість працівників Micron у Китаї перевищить 4 500 осіб.

Нагадаємо, що нещодавно китайська влада оголосила про заборону на постачання продукції американського виробника мікросхем пам’яті Micron на об’єкти критичної інфраструктури. Цей крок розглядається як перша значна відплата на експортний контроль Вашингтона.