Компанія Mercedes-Benz проводить бета-тестування ChatGPT як голосового асистента в своїх автомобілях. Про це повідомляє The Verge.

Планується, що водії зможуть залучати чат-бота до розмов, запитуючи «подробиці про місце призначення, підказуючи новий рецепт вечері або відповідаючи на складні запитання». Все це відбуватиметься «не відриваючи рук від керма й не відволікаючись від дороги».

Бета-програма буде доступна для понад 900 тис. автомобілів у США, оснащених інформаційно-розважальною системою MBUX від Mercedes-Benz. Водії можуть активувати експериментальну програму з 16 червня за допомогою голосової команди «Ей, Мерседес, я хочу приєднатися до бета-програми». Оновлення буде безплатно встановлено, розширюючи можливості існуючого голосового асистента компанії за допомогою ChatGPT.

Оновлення має дозволити водіям взаємодіяти з голосовим помічником MBUX у «більш природному форматі діалогу». В цьому є очевидна перевага, адже водіям не доведеться запам’ятовувати конкретні фрази, щоб активувати певні функції.

Нагадаємо, що в травні OpenAI випустила безплатний додаток ChatGPT для iPhone в США. Він включає підтримку голосового введення за допомогою моделі розпізнавання мови Whisper AI та може синхронізувати історію чату з вебверсією AI-асистента.