Baykar Technology, виробник ударно-розвідувальних БПЛА Bayraktar TB2, Bayraktar Akıncı та Bayraktar Kızılelma, провела випробування мініатюрної крилатої ракети Kemankes власного виробництва. Пуск ракети був здійснений з БПЛА Bayraktar TB2.

Мініатюрна інтелектуальна крилата ракета Kemankes була презентована у квітні 2023 р. Вона дійсно невеличка – вага лише 30 кг при довжині 1,73 м, і призначена для ураження стратегічних цілей у глибокому тилу супротивника. Завдяки невеликому розміру та високій швидкості Kemankes буде досить важкою цілю для ППО і зможе «доставляти» до 6 кг вибухівки до штабів, радарів, систем РЕБ та інших важливих об’єктів противника на дальності більше ніж 200 км.

Kemankes – мініатюрна крилата ракета від турецької Baykar Technology

Kemankes оснащений сучасною системою оптичного наведення з підтримкою ШІ, який допоможе у виявленні, ідентифікації та наведенні на ціль на фінальному відрізку польоту.

Крилаті ракети Kemankes можуть використовуватися з безпілотників Bayraktar Akinci, Bayraktar TB-2 та Bayraktar TB-3. Тож чекаємо тестовий зразок для ЗСУ для випробування по реальним цілям.

Kemankes – мініатюрна крилата ракета від турецької Baykar Technology

Характеристики крилатої ракети Kemankes
Довжина – 1,73 м
Висота – 0,4 м
Розмах крил – 1,25 м
Вага – 30 кг
Корисне навантаження – 6 кг
Максимальна швидкість – 0,7 Маха (720 км/год).
Крейсерська швидкість – 0,3 Маха (360 км/год)
Робоча висота – 5 500 м
Двигун – реактивний
Витривалість – 1 година
Дальність – понад 200 км