Компанія Microsoft готується видалити вбудовану програму Microsoft Teams із Windows 11 майже через два роки після того, як було вперше оголошено про інтеграцію. Про це пише The Verge.

Функціональність Chat буде замінено на більш гнучку безплатну версію Microsoft Teams, яка також доступна у вигляді програми для Windows. Microsoft оголосила про ці зміни в новій тестовій збірці Windows 11.

Вбудований Microsoft Teams видалять з Windows 11

«Починаючи з цієї збірки, Chat тепер називається Microsoft Teams – Free, – пояснив у своєму блозі старший програмний менеджер Microsoft Брендон ЛеБланк. – Microsoft Teams – Free за замовчуванням закріплений на панелі завдань і може бути відкріплений, як і інші програми на панелі завдань».

Оригінальна інтеграція Teams у Windows 11 під назвою Chat була глибоко вплетена в операційну систему. Увімкнений за замовчуванням, додаток Chat був закріплений на панелі завдань, і щоб видалити його, потрібно було зайти в «Налаштування».

Раніше повідомлялося, що Microsoft покращує безплатну версію Microsoft Teams для Windows 11. Вбудований застосунок тепер включає підтримку спільнот Microsoft Teams, що є відповіддю компанії на Facebook і платформу Discord.