Корпорація Microsoft покращує безплатну версію Microsoft Teams для Windows 11. Вбудований застосунок тепер включає підтримку спільнот Microsoft Teams, що є відповіддю компанії на Facebook і платформу Discord. Про це пише The Verge.

Компанія запустила спільноти Microsoft Teams в грудні для родин, друзів та невеликих груп для організації зустрічей та чатів. Досі функція була обмежена мобільними пристроями, але тепер створювати спільноти та керувати ними всередині Teams зможуть й користувачі Windows 11.

«У Windows 11 власники спільнот можуть створювати спільноти з нуля, ділитися та запрошувати учасників, створювати та проводити заходи, модерувати вміст за допомогою критично важливих функцій довіри та безпеки, а також отримувати сповіщення про всі важливі події», – пояснив віце-президент Microsoft Teams Аміт Фулей.

Невдовзі компанія планує розширити підтримку спільнот, зокрема на Windows 10 та macOS.

Також Teams отримає підтримку художнього інструменту зі штучним інтелектом Microsoft Designer. Він дозволяє генерувати зображення, приміром, для запрошення на заходи або публікації в соцмережах, використовуючи текстові підказки.

Окрім цього, Microsoft оновлює мобільну службу групових повідомлень GroupMe. Вона отримає підтримку дзвінків у Microsoft Teams. Це означає, що тепер користувачі зможуть створювати виклики в Teams всередині чатів GroupMe і приєднуватися до групових відеодзвінків.

Раніше Microsoft оголосила про зміни у наданні доступу до Amazon Appstore – тепер будь-який розробник, що має обліковий запис Amazon Appstore Developer, може надіслати свою програму на тестування для розповсюдження на Windows 11.