Анонсовано Microsoft Flight Simulator 2024

Asobo Studios та Xbox Game Studios анонсували нову версію Microsoft Flight SimulatorMicrosoft Flight Simulator 2024.

Розробники обіцяють безпрецедентний рівень симуляції та графіки та, як можна побачити з трейлеру, у грі нарешті з’явиться режим кар’єри, у якому гравці будуть гасити лісові пожежі, евакуювати поранених, перевозити великі вантажі тощо. Крім того, у трейлері можна побачити декілька дійсно унікальних літаків та гелікоптерів, як ось, наприклад, вантажний Airbus Beluga, штурмовик Fairchild Republic A-10 Thunderbolt II, гелікоптер Sikorsky S-64 Skycrane тощо. Плюс глайдери, дирижаблі та повітряні кулі. А ще, у грі нарешті з’явиться зміна кольору рослинності в залежності від пори року. Режим кар’єри, як і зміна пір року, реалізовувалися й у Microsoft Flight Simulator 2020 за допомогою сторонніх модів та програм, тепер це буде в основній грі.

Звісно ж, Microsoft Flight Simulator 2024 – це ексклюзив Xbox Series X|S та Windows 10/11, а вийде гра у 2024 році, десь восени. Зрозуміло, що з першого ж дня вона з’явиться у Xbox Game Pass, PC Game Pass та Xbox Cloud Gaming.

Як запевняє Microsoft, майже усі доповнення, аеропорти та літаки, які гравці придбали для Microsoft Flight Simulator 2020, будуть працювати й у Microsoft Flight Simulator 2024, додаткове придбання не потрібне. Крім того, навіть після релізу Microsoft Flight Simulator 2024 компанія обіцяє продовжувати підтримку Microsoft Flight Simulator 2020.

І щоби два рази не вставати. Asobo та Xbox Game Studios анонсували безплатне DLC Dune для Microsoft Flight Simulator 2020, яке додає у гру той самий орнітоптер Дому Атрідів з фільму. Доповнення вийде одночасно з прем’єрою фільму «Дюна. Частина друга» / Dune: Part Two 3 листопада 2023 р.