Вчорашній вечір в США (для України це була вже ніч) відзначився подвійним дебютом для Lexus – було представлено позашляховик Lexus GX нового покоління та великий 3-рядний кросовер Lexus TX, який так довго чекали покупці. Що приніс кожен з автомобілів? Чим відзначився? Зараз розповім!

Позашляховик Lexus GX: справжня «класика жанру» у сучасному виконанні

Лише погляньте на цей брутальний вигляд з численними рівними лініями та гострими кутами! Новий позашляховик Lexus GX миттю стер всі краватки та фітнес-центри останніх 10-20 років – й голосно покликав попередників: тут можна згадати не лише Lexus LX450, а навіть Toyota Land Cruiser 70!

Новий 5-метровий позашляховик Lexus GX непогано додав не лише у розмірах та брутальності, але й у технологіях. Автомобіль побудовано на платформі GA-F та оснащено бензиновим турбодвигуном 3.4 V6 потужністю 354 к.с. – попри зменшення циліндрів та робочого об’єму, віддача стала значно більше, ніж була у попередньої «вісімки». Ще й з’явився 10-ступеневий «автомат» Direct Shift, то ж варто очікувати суттєвого покращення як динаміки, так і паливної ощадливості.

Але найголовніше – що Lexus GX зберіг постійний повний привод з міжосьовим диференціалом Torsen та можливістю активації зниженого ряду трансмісії. Плюс купа помічників для бездоріжжя (та ще більше систем безпеки), плюс система регулювання підвіски AVS, плюс новітній електропідсилювач керма EPS…

А ще плюс нові комплектації, серед яких виділяються версії Overtail. Це одночасне поєднання 18-дюймових дисків з шинами All Terrain, ексклюзивного 2-колірного фарбування кузова, оригінальних варіантів оздоблення салону.

До речі, про салон. Тут все так, як ви очікуєте від Lexus: різноманітні варіанти шкіряного оздоблення сидінь, сучасна 12,3-дюймова панель приладів та 14-дюймовий центральний дисплей, плюс збереження численних механічних перемикачів – інакше покупці Lexus GX будуть незадоволені…

Автомобіль Lexus GX зможе запропонувати до семи посадкових місць. Але якщо вам потрібна не максимальна кількість місць, а максимальний комфорт – то Lexus GX зможе запропонувати окремі «капітанські крісла» на другому ряду сидінь.

Дуже непогано! Проте все це ще доведеться зачекати: нехай виробництво Lexus GX розпочнеться вже незабаром (до речі, у Японії), але старт продажів новинки запланований лише на початок 2024 року.

Кросовер Lexus TX: простір та комфорт для великої родини

Ось великий кросовер Lexus TX 550h+ буде з Північної Америки – і це буде перший PHEV-гібрид компанії, що виробляється в Північній Америці. Та й загалом автомобіль Lexus TX створено для Північної Америки. Воно і зрозуміло: великий кросовер (5,16 м) з обов’язковими трьома рядами сидінь.

Причому ці сидіння можуть бути встановлені за формулою «2+3+2» або «2+2+2»: тобто, передбачається варіант з двома «капітанськими» кріслами – причому такі будуть мати не лише підігрів, але й вентиляцію. А ще передбачається окрема зона «клімату» для задніх пасажирів, безліч підсклянників та портів зарядок, цифрова панель приладів та 14-дюймовий центральний дисплей.

За технікою автомобіль Lexus TX – це не позашляховик, а типовий кросовер: платформа GA-K та несучий кузов, поперечно-встановлені двигуни. Але ж якщо для Lexus GX гібридна версія ще очікується в наших мріях та бажаннях, то для Lexus TX вже заявлено одразу два гібриди з трьох можливих версій автомобіля!

Гаму відкриває Lexus TX 350: це бензиновий 4-циліндровий двигун з робочим об’ємом 2,4 літра та потужністю 279 к.с., що працює у парі з 8-ступеневим автоматом та переднім або повним приводом. На крок вище знаходиться гібридний кросовер Lexus TX 500h: аналогічний 2,4-літровий бензиновий двигун плюс електромотор, сумарна потужність 321 к.с., обов’язків повний привод. А вершиною лінійки є вже згаданий Lexus TX 550h+: гібрид з можливістю підзарядки та подолання до 53 км на електроприводі, бензиновий двигун V6 у парі з електромотором сумарно видають 412 к.с.

Серед інших «цікавинок» новинки Lexus TX варто відзначити пакет F Sport Performance та систему керування задніми колесами: вони можуть повертатись в одному або у протилежному напрямку з передніми відповідно до швидкості руху. Проте навряд варто шукати в автомобілі Lexus TX «справжній спорткар» – все ж перед нами великий сімейний кросовер, для якого три ряди сидінь, «панорама» та аудіо Mark Levinson куди важливіше.

Однак можна не сумніватись, що зрештою кожен з автомобілів знайде численних покупців. А все просто тому, що це – Lexus.