Соціальна мережа Instagram, вірогідно, тестує чат-бота зі штучним інтелектом. Про це пише The Verge із посиланням на скріншот Алессандро Палуцці в Twitter.

Потенційно чат-бот зможе відповідати на запитання, давати поради та допомагати користувачам писати повідомлення. Крім цього, користувачі буцімто зможуть обирати з-поміж 30 особистостей зі штучним інтелектом, щоб знайти того, хто стане до вподоби найбільше.

Компанія не робила жодних подібних заяв. Однак створення чат-ботів відповідає її попереднім повідомленням про амбіції у сфері штучного інтелекту. Наприклад, взимку гендиректор Meta Марк Цукерберг заявляв, що компанія розробляє ШІ-персони, які зможуть допомагати людям різними способами, й що компанія вивчає, як зробити таких ботів доступними через текстові розмови.

Нагадаємо, що нещодавно Instagram запустив функцію, яка дозволяє користувачам додавати до 5 посилань в біографію свого профілю. Лінки можуть спрямовувати підписників, приміром, на онлайн-бізнеси або бренди власників акаунтів. Для цього треба натиснути «Редагувати профіль», потім «Посилання» й «Додати зовнішнє посилання». Лінки можна вказувати в будь-якому порядку.