За останні декілька років інформаційно-мультимедійні системи автомобілів зробили суттєвий прорив у розвитку. Їх інтерфейс став складнішим, використовується велика кількість анімацій та 3D-ефектів. Та й кількість і розмір самих дисплеїв теж збільшився, тож для належної роботи цих систем необхідне потужне залізо.

Нові моделі Hyundai демонструють, що корейці добре розуміють важливість якісного ПО для користувачів. Наразі їх мультимедійні системи є одними з кращих на ринку. Втім, Hyundai не збирається зупинятися і шукає нові шляхи для вдосконалення.

Зокрема, компанія анонсувала, що за роботу інформаційно-мультимедійних систем наступного покоління будуть відповідати чипи Samsung Exynos Auto V920. Це буде перша співпраця корейських гігантів у автомобільній сфері. Перші її результати ми зможемо побачити у 2025 році.

Exynos Auto V920 – це третє покоління чипів Samsung, призначених для автомобілів. Компанія обіцяє бездоганну передачу інформації та підтримку до шести екранів для відображення високоякісного контенту. Чипсет включає 10 ядер Arm, модуль NPU, підтримує оперативну пам’ять LPDDR5 і до 12 сенсорів камер.