Компанія Samsung провела презентацію Bespoke Life 2023, присвячену новій лінійці преміальної побутової техніки Bespoke та новим ініціативам, які ставлять на меті зберегти довкілля, а також зменшити кількість мікропластику. Досягти цього виробник планує завдяки використанню перероблених матеріалів, штучного інтелекту та новому фільтру для пральних машин фільтр Less Microfiber.

Екологічні ініціативи Samsung

Сама концепція Bespoke Life від Samsung розглядає побутову техніку, як шлях до сталого розвитку та більш екологічного майбутнього. Тож одним з фокусів презентації були успіхи, яких досягла компанія для скорочення викидів вуглецю протягом усього життєвого циклу своєї продукції. У Samsung є власний центр перероблення із замкнутим циклом, окрім того, вона стала використовувати біопластик з відпрацьованих мастил у лотках холодильників Bespoke, а також перероблених рибальських сіток.

Сама ж продукція потрапляє до користувачів в екологічному пакуванні – на початку цього року компанія також замінила пластикову стрічку та рулони на папір.

Цього року п’ять нових пристроїв Bespoke, зокрема холодильники, пральні машини, сушарки, посудомийні машини та кондиціонери, а також системи екоопалення Samsung Eco Heating System отримають оновлену функцію інтелектуального енергоощадження SmartThings AI Energy Mode, яка незабаром буде доступна у 65 країнах світу.

Боротьба із забрудненням мікропластиком

Окрім сприяння скороченню викидів вуглекислого газу та енергоспоживання, Samsung продовжує активно боротися із забрудненням водойм мікропластиком. Після розробки циклу прання, що зменшує викиди мікроволокон на 54%, Samsung та компанія Patagonia продовжили співпрацю і створили фільтр Less Microfiber.

Сумісний з пральними машинами Samsung та інших виробників, фільтр Less Microfiber вловлює до 98% мікроволокон, що відділяються під час циклу прання, і допомагає зменшити кількість мікропластику до 132 грамів на рік з розрахунку на одну людину (за умови прання двох кілограмів білизни чотири рази на тиждень). Це еквівалентно приблизно восьми півлітровим пластиковим пляшкам. Фільтр Less Microfiber уже можна придбати в Південній Кореї, в серпні він з’явиться в Європі, а у вересні – в Північній Америці та Австралії.

Samsung Bespoke Jet AI

Разом з презентацією екологічних ініціатив, компанія Samsung оголосила про глобальний запуск Samsung Bespoke Jet AI – нового бездротового вертикального пилососа з потужністю всмоктування до 280 Вт, вдосконаленою системою самоочищення All-in-One Clean Station та функціями на основі штучного інтелекту.

Bespoke Life 2023 – презентація лінійки побутової техніки Samsung, яка допоможе зберегти довкілля та боротися з мікропластиком

Bespoke Jet AI буде доступний у продажу в Україні з липня у кольорі Satin Black, а попередні замовлення будуть прийматися з 10 липня.

Пилосос оснащено двигуном HexaJet, який має потужність всмоктування до 280 Вт і максимальну споживану потужність 730 Вт, тож на сьогодні це найпотужніший двигун у вертикальних пилососах Samsung.

Потужність всмоктування HexaJet збільшено на 25% порівняно з попередньою моделлю Bespoke Jet, а коефіцієнт його корисної дії – на 52%. Водночас двигун дуже легкий та важить усього 150 г.

Bespoke Life 2023 – презентація лінійки побутової техніки Samsung, яка допоможе зберегти довкілля та боротися з мікропластиком

Щоб забезпечити довше прибирання без перерви на підзарядку, Bespoke Jet AI забезпечує до 100 хвилин роботи від одного заряду акумулятора. Це найдовший час роботи серед усіх бездротових пилососів Samsung. Його акумулятор на 4500 мА⋅год має на 80% більшу ємність, ніж у попередній моделі. Він також оптимізований для збереження 70% своєї продуктивності протягом 500 циклів. Додатково в комплекті йде акумулятор на 60 хвилин автономної роботи. Тож загалом Bespoke Jet AI забезпечує до 160 хвилин автономної роботи.

Bespoke Life 2023 – презентація лінійки побутової техніки Samsung, яка допоможе зберегти довкілля та боротися з мікропластиком

Bespoke Jet AI пропонує широкий вибір покращених щіток для сухого, вологого прибирання та інших аксесуарів. Турбощітка Active Dual прибирає всі типи підлоги та має вбудоване світлодіодне освітлення для підсвічування в темних місцях.

Також в комплекті йде щітка для вологого прибирання з розпилювачем і накладками з мікрофібри. А для більш зручного зберігання комплектних щіток та насадок використовується підставка для аксесуарів Accessory Cradle.

Пилосос Bespoke Jet AI використовує режим прибирання зі штучним інтелектом на основі технології AI Optimum Tech від Samsung, яка за даними виробника, підвищує ефективність прибирання на різноманітних поверхнях.

Це перший вертикальний бездротовий пилосос із функцією штучного інтелекту, який пройшов сертифікацію UL Solutions – провідної незалежної наукової організації, що займається питаннями безпеки. Режим прибирання на основі ШІ дає змогу визначати тип підлоги, щоб забезпечити якісне прибирання та ефективне використання акумулятора.

Bespoke Jet AI спочатку визначає навантаження на щітку за допомогою контролера руху всмоктування, а також тиск повітря за допомогою спеціальних датчиків. Потім ці дані аналізуються для класифікації типу підлоги, і пилосос автоматично застосовує розрахований алгоритм, щоб забезпечити оптимальну потужність всмоктування та швидкість обертання щітки.

Bespoke Life 2023 – презентація лінійки побутової техніки Samsung, яка допоможе зберегти довкілля та боротися з мікропластиком

Режим штучного інтелекту Bespoke Jet AI може зменшувати споживання енергії акумулятора на 14% і підвищувати маневреність при використанні його з турбощіткою Active Dual.

Підключення Bespoke Jet AI до SmartThings через мережу Wi-Fi дають змогу користувачам налаштовувати пилосос і його функції, а також проводити інтелектуальну самодіагностику.

В комплекті з пилососом постачається оновлена система All-in-One Clean Station, яка використовує технологію Air Pulse для автоматичного очищення пилозбірника та забезпечення більш гігієнічного прибирання. Під час спорожнення контейнера для сміття завдяки технології Air Spin Edge створюється вихор зі швидкістю лопатей до 1000 об/хв для видалення сміття, зокрема волосся чи шерсті, які можуть застрягти в решітці пилозбірника.

All-in-One Clean Station автоматично закриває кришку після кожного прибирання та оснащена багатошаровою системою фільтрації, що, за даними Samsung, вловлює 99,999% дрібнодисперсного пилу.