Алгоритми рекомендацій Instagram пов’язують і просувають акаунти, які сприяють та продають контент із сексуальним насильством над дітьми. Про це пишуть дослідники зі Стенфордського університету, повідомляє NBC Bay Area.

За їхніми даними, сервіс вирізняється з-поміж інших соціальних медіа-платформ і має особливо серйозну проблему з акаунтами, що демонструють самостійно створені матеріали про сексуальне насильство над дітьми (SG-CSAM). При чому такими акаунтами нібито керують неповнолітні.

«Через широке використання хештегів, відносно довге існування акаунтів продавців і, особливо, дієвий алгоритм рекомендацій, Instagram слугує ключовим механізмом пошуку для цієї специфічної спільноти покупців і продавців», – сказано в дослідженні, на яке посилаються у своєму розслідуванні The Wall Street Journal, Центр кібербезпеки Інтернет Обсерваторії Стенфордського університету та Університет Массачусетса в Амхерсті.

Дослідники виявили, що алгоритми рекомендацій Instagram також просувають їх користувачам, які переглядають акаунт у мережі, що дозволяє знаходити акаунти без пошуку за ключовими словами.

За словами представника Meta, компанія вживає заходи для вирішення цих проблем і створила внутрішню робочу групу для відповідного розслідування.

«Експлуатація дітей – це жахливий злочин, – підкреслив представник компанії. – Ми активно боремося з ним на наших платформах і поза ними, а також підтримуємо правоохоронні органи в їхніх зусиллях щодо арешту та судового переслідування злочинців, які стоять за цим».

Раніше повідомлялося, що рекомендації YouTube можуть вести дітей до відео про шкільні стрілянини та іншого контенту, пов’язаного зі зброєю. Про це свідчать дані некомерційної наглядової групи Tech Transparency Project (TTP).