Новий процесор Apple M2 Ultra не став ексклюзивом для Mac Pro. Компактний професійний десктоп компанії — Mac Studio — після WWDC 2023 також має опцію з таким чипом. Заразом є й доступніший варіант з M2 Max.

У випадку з M2 Max, новий Mac Studio в чотири рази випереджає найпотужніший iMac з Intel, а от M2 Ultra — у шість разів швидше за такий самий iMac з Intel.

При цьому Mac Studio можна доукомплектувати до рівня Mac Pro, а от базова версія зможе запропонувати «лише» M2 Max з 12-ядерним ЦП, 30-ядерною графікою та 16 ядрами Neural Engine. Опції пам’яті стартують з 32 ГБ оперативної, та 512 ГБ постійної. Щодо різниці процесорів також варто врахувати, що «молодші» версії мають нижчу пропускну здатність пам’яті — 400 проти 800 Гбіт/с.

Mac Studio також отримав оновлення з процесорами M2 Max та M2 Ultra

Згідно з цифрами від Apple, новий Mac Studio зможе на 50% швидше працювати з DaVinci Resolve та втричі швидше рендерити з Octane X у порівнянні з попередньою моделлю. 

Дизайн Mac Studio залишається актуальним, адже комп’ютер було представлено лише трохи більше за рік тому, тож його зовнішність не змінювали. Не зачіпали й набір портів: модель з M2 Max має чотири Thunderbolt 4, два USB-C та два USB-A, HDMI, 10-гігабітний Ethernet, слот SDXC (UHS-II) та 3,5 мм Jack; а модель з M2 Ultra замість двох USB-C має два Thunderbolt 4 з ідентичним залишком портів. Також нова модель отримала Wi-Fi 6E та Bluetooth 5.3.

Mac Studio також отримав оновлення з процесорами M2 Max та M2 Ultra

Вартість базової моделі Mac Studio з M2 Max починається з $1999, тоді як цінник опції з M2 Ultra стартує з $3999 та зупиняється на позначці у $8799. Передзамовити нові моделі можна вже зараз, а продажі почнуться 13 червня.