Apple показала чого варто чекати власникам iPad від апдейту iPadOS 17. Частина оновлень (нові функції Messages і AirDrop, покращена клавіатура тощо) є аналогічними до iOS 17, про яку вже можна почитати на нашому сайті.

Також в iPadOS 17 з’явилась функціональність, яка дебютувала ще в iOS 16 – персоналізовані екрани блокування. Відтепер ви можете стилізувати фотографії, змінювати шрифти годинника, використовувати анімовані Live Photo, додавати віджети. Підтримуються і Live Activities, тож на дисплеї буде демонструватись рахунок вашої улюбленої команди чи інформація про доставку їжі.

Інтерактивні віджети в iPadOS 17 дозволяють здійснювати певні дії, не відкриваючи застосунків. Наприклад, відтворити музичний альбом, відзначити виконаним нагадування, включити світло. Інтерактивні віджети доступні, як на головному екрані, так і на екрані блокування.

iPadOS 17 отримала інтерактивні віджети, покращену роботу з PDF і новий додаток Health

Працювати з PDF-документами у новій версії ОС має стати ще зручніше. iPadOS 17 використовує машинне навчання для ідентифікації полів у документах, тож користувачі можуть швидко вводити дані за допомогою автозаповнення.

iPadOS 17 отримала інтерактивні віджети, покращену роботу з PDF і новий додаток Health

Окрім того, покращену роботу з PDF варто чекати і в додатку Notes. Зручнішою стала навігація в документах, можна робити швидкі нотатки чи замальовки, а також одночасно працювати з іншими користувачами.

В Safari з’явились профілі користувачів, тож тепер можна розділяти роботу й особисте життя. Stage Manager додав більше варіантів для позиціювання та зміни розмірів вікон. Також з’явився окремий додаток Health для iPad, який дозволяє слідкувати за усіма вашими показниками на великому екрані.

iPadOS 17 отримала інтерактивні віджети, покращену роботу з PDF і новий додаток Health

Бета-версія iPadOS 17 для розробників стане доступною сьогодні. Публічну бету варто чекати наступного місяця, а стабільну версію – восени. Оновлення можна буде встановити на iPad (6-го покоління чи новіше), iPad mini (5-го покоління чи новіше), iPad Air (3-го покоління чи новіше), 12.9″ iPad Pro (2-го покоління чи новіше), 10.5″ і 11″ iPad Pro (1-го покоління чи новіше).