Компанія Apple оголосила про оновлення програмного забезпечення, які додадуть до Apple TV 4K підтримку відеодзвінків FaceTime. Про це сказано на офіційному сайті виробника.

З tvOS 17 користувачі зможуть ініціювати дзвінки безпосередньо з Apple TV, або починати дзвінки на iPhone або iPad і передавати їх на телевізійну приставку. FaceTime на Apple TV використовуватиме підтримку функції Continuity Camera для бездротового підключення до iPhone або iPad, щоб використовувати їхню камеру та мікрофон під час відеодзвінка.

tvOS 17 також представляє новий Центр управління, який спростить доступ до ключових налаштувань та інформації протягом використання Apple TV. Він відображатиме стан системи, зокрема час і активний профіль, й розшириться іншими корисними деталями на основі активності користувача.

tvOS 17 доступна у вигляді бета-версії для розробників вже зараз, а цієї осені вона стане доступною у вигляді безплатного оновлення.

«tvOS 17 перетворює найбільший екран у будинку за допомогою FaceTime і нових можливостей відеоконференцій, надаючи користувачам Apple TV 4K можливість легко спілкуватися з будь-ким прямо зі своєї вітальні», – сказав віце-президент Apple з глобального маркетингу продуктів Боб Борчерс.

Раніше повідомлялося, що результати компанії Apple за II фінансовий квартал, який закінчився 1 квітня, перевершили прогнози ринку. Компанія змогла цього досягти завдяки кращим, ніж очікувалося, продажам iPhone і помітному просуванню в Індії та на інших нових ринках. Продажі Apple в згаданий період впали на 2,5%, до $94,8 млрд попри очікування падіння на 4,4%. Прибуток компанії залишився на рівні $1,52 на акцію порівняно з прогнозом $1,43 на акцію.