Отже, Lexus відкриває для себе новий ринковий сегмент – кросовер В-класу. Щойно компанія презентувала свій перший серійний автомобіль Lexus LBX, що має значно зміцнити позиції Lexus в Європі, для якої загалом і створювався цей кросовер. Що він собою являє?

По-перше, це невеличкий 4,19-метровий 5-дверний автомобіль у типовому стилі Lexus: загострені фари, решітка радіатора без рамки, суцільна червона лінія між ліхтарями. По-друге, кросовер Lexus LBX побудований на платформі GA-B з 2,58-метровою колісною базою. По-третє, всередині кузова ховається гібридна техніка: бензиновий 1,5-літровий 3-циліндровий двигун у поєднанні з електромотором разом видають потужність 100 кВт (136 к.с.) та 185 Нм крутного моменту.

В салоні Lexus LBX також помітний фірмовий стиль та виконання. Наприклад, у вигляді цифрової 12,3-дюймової панелі приладів або великого плаского 9,8-дюймового сенсорного дисплея. Та й загалом: комплектація Lexus LBX на рівні, який очікується від Lexus – наприклад, автомобіль має комплекс систем безпеки та допомоги водію, запропоновано проєкцію даних на лобове скло та преміум-аудіо на 13 динаміків. Попри компактні розміри, знайшлось місце й для 332-літрового багажника.

Точний перелік версій та комплектацій стане відомим ближче до початку продажів. Аналогічно, як і вартість новинки Lexus LBX. Чекати залишилось недовго: виробництво автомобіля розпочнеться вже до кінця поточного року, а перші продажі в Європі стартують на початку 2024-го. Після цього – чекаємо в Україні.