Розумний годинник Google Pixel Watch отримав змішані відгуки після виходу на ринок минулого року, втім йому вдалося завоювати свою аудиторію користувачів, що хочуть мати пристрій з «чистою» Wear OS. На жаль, як і у випадку з першими смартфонами Pixel, годинник Google, схоже, має проблему з конструкцією, повідомляє Android Police.

За останні кілька місяців (1, 2, 3) на Reddit з’явилися різні повідомлення від користувачів Pixel Watch, у яких раптово відпала задня панель з датчиками. Хоча ця проблема не є широко розповсюдженою, вона не настільки незначна, щоб її можна було ігнорувати. Більшість користувачів повідомляли, що задня панель їхніх Pixel Watch відпадала, коли вони знімали пристрій із зарядної підставки, що свідчить про проблему з клеєм, який скріплює задню панель годинника з основним корпусом.

Для більшості користувачів звернення до служби підтримки Google виявилося успішним, і компанія надіслала їм заміну. З усім тим, деякі користувачі були змушені наполягати на своєму, коли служба підтримки вимагала $300 за розгляд гарантійної претензії або взагалі відмовляла у заміні.

Це не перший випадок, коли пристрої Google стикаються з несподіваними проблемами з апаратним забезпеченням або якістю збірки. На Pixel 7 надходили скарги щодо спонтанного розбиття скла задньої камери без будь-якої видимої причини. Крім того, серія Pixel 6 2021 року зіткнулася з критикою через випадкове розтріскування екрана.

В Google вже визнали наявність проблеми та заявили про те, що працюють над її виправленням.

«Нам відомо, що у дуже невеликої кількості користувачів Google Pixel Watch виникла проблема зі склом на задній панелі годинника. Ми працюємо над тим, щоб визначити її причину та виправити ситуацію якомога швидше» – йдеться в заяві компанії, яку отримала ArsTechnica.

Проте поки що складно сказати, чи зможе Google взагалі розв’язати цю проблему. Адже коли iFixit розбирали Pixel Watch, вони зазначили, що замість клею для задньої панелі годинника використовувався новий «рідкий ущільнювач», якого вони ніколи раніше не бачили. У звіті iFixit сказано: «Заднє скло, схоже, утримується на місці за допомогою рідкої прокладки, яка щільно прилягає, але легко відкривається. Вона також відшаровується від скла практично без залишків». Схоже, що при певному сценарії використання цей новий клей від’єднується занадто легко.