Користувачі Google Wallet невдовзі зможуть додавати нові типи документів і карток до свого гаманця. Зокрема, жителі американського штату Мериленд стануть першими, хто отримає можливість додати їх ID-картку або водійське посвідчення. Зробити це зможуть власники Android-смартфонів, які працюють на Android 8.0 (або новішій версії ОС) та мають увімкнене блокування девайса. Наступними цю функціональність отримають жителі штатів Аризона, Колорадо і Джорджія.

Оновлення також принесе можливість додавати цифрову версію будь-якої картки або посадкового талона, які мають штрих-код або QR-код, наприклад, клубної картки спортзалу. Для цього достатньо буде відсканувати її в застосунку. Раніше для цього потрібно було, щоб сторонній розробник додав інтеграцію з Google Wallet.

Google Wallet відтепер підтримує ID-документи та різноманітні клубні картки

Також відтепер користувачам буде легше виконувати check-in в аеропорту або на залізничній станції. Мандрівники, які використовують Google Messages з увімкненою підтримкою RCS, зможуть отримувати квитки та посадкові талони безпосередньо в цьому додатку, після чого зберігати їх до Google Wallet. Vietnam Airlines і Renfe стануть першими компаніями, які будуть підтримувати цю функціональність.

Google Wallet відтепер підтримує ID-документи та різноманітні клубні картки

Окрім того, Google працює зі страховою компанією Humana для розробки цифрової версії картки страхування здоров’я. Вона дозволить клієнтам Humana отримувати доступ до страхової інформації прямо в додатку Wallet. Жителі Великої Британії зможуть зберігати номер соціального страхування до гаманця із застосунку HMRC. Ці документи мають додатковий захист, порівняно з посадковими талонами чи іншими картками, та вимагають від користувачів кожного разу підтверджувати свою особу за допомогою біометрики або PIN-коду.

Німецькі користувачі зможуть зберігати до Google Wallet Deutschlandticket – місячний проїзний, який може використовуватись в усіх видах публічного транспорту. Також Google планує додати підтримку корпоративних бейджів, щоб робітники могли демонструвати їх у цифровій формі.

Нові функції мають стати доступними користувачам Google Wallet незабаром.