Нарешті компанія Volkswagen представила у США свій електричний вен Volkswagen ID.Buzz, яки вже давно продається в Європі. Проте затримка була виправданою – адже для американського ринку було підготований власний варіант електромобіля, що помітно відрізняється за всіма параметрами: більше розмір та кількість місць в салоні, більше акумулятор та потужність.

Візуально зміни ледь помітні, проте насправді Volkswagen ID.Buzz для ринку США став довшим на 17,5 см – тепер загальна довжина сягає 4,89 метра. Крім того, електромобіль отримав 3,24-метрову колісну базу: остання взагалі зросла одразу на 25 см відносно вже відомих європейських версій моделі.

Збільшення розмірів дозволило встановити й збільшений акумулятор на 91 кВт·год; щоправда, наразі запас автономності ще не заявлений. Крім того, американська версія Volkswagen ID.Buzz отримала й більш потужний електродвигун – відтепер задні колеса обертає електромотор АРР550 на 210 кВт або 286 «коней». Також можлива поява версії з повним приводом: тоді буде додано ще один електромотор для приводу передніх коліс, а загальна потужність має сягнути 330-335 «коней».

Нарешті, збільшення розмірів вплинуло й на салон електромобіля: відтепер він став 3-рядним! Якщо передня частина салону Volkswagen ID.Buzz загалом не змінилась – маємо вже відомий дизайн та два дисплеї, лише додались нові варіанти оздоблення  – то задня частина суттєво відрізняється.

По-перше, можливі конфігурації сидінь «2-3-2» або «2-2-2». Тобто, другий ряд сидінь буде виконаний у вигляді суцільного дивану або буде складатись з окремих «капітанських» крісел. По-друге, середні сидіння можу зміщуватись в діапазоні 200 мм для гнучкого регулювання простору. Ну й третє: в задній частині салону передбачено ще пару сидінь з можливістю їх складання.

Проте все це ще доведеться зачекати. Продажі електромобіля на ринку США заплановано почати лише 2024 року, та й то з позначенням версій як 2025 модельний рік – тобто, це відбудеться у другій половині 2024-го. Ближче до того часу мають з’явитись прайси та показники запасу ходу. А ще, напевно, до того часу аналогічні версії електромобіля Volkswagen ID.Buzz будуть запропоновані й у Європі: збільшена довжина та акумулятор, різноманітні варіації 3-рядного салону, потужніший електродвигун. Чекаємо!